Laily & Tugimun - Family Stories
"Episod Perjalanan Kehidupan Kita"
By: Ayah n Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 20-Dec-2009 13:00 Email | Share | Bookmark
Ronda2 Bandar Hilir,Melaka.

Terlena dicelah katil.
Kepenatan>.?
Cepat2 siap utk ke Bandar Hilir.
Planeterium-Tak masuk pun
Bangunan lama.
Antara yg antik.
Perisytiharan WARISAN DUNIA UNESCO.
Menyusuri sungai Melaka.
Gereja yg penuh pagi itu..Hari Ahad.
Kiri..?Kanan..?
Bas 2 tingkat ronda town.
Dah sesak...pengunjung luar datang
Kedai lama.
Feri sentiasa penuh..
Sungai yg bersih...
Macam kat Perancis lak..?
Kat sini penuh sesak.
Beca,pelancung dan jurufoto..?
Gerai cenderahati.
Antar beca yg glamour..!
Pusat Info pelancungan..?
Menara Tamingsari & Eye on Msia.
Kota lama.
Dinding blok batu pejal.
Lama dan baru....
Larat ke Mama nak naik..?
Haziq the spoiler..
Bukti dah sampai..
Perigi buta penuh duit..!
Antara pintu kota.
Posing2.
Adik leka main buih sabun
Fuhhh...!
Tiupan angin yg kuat membantu adik hasilkan belon
Macam ni dik...
Eye On Msia...?lain kali kita naik.
Amik gambar jer..
St Paul.
Dari atas bukit
Pelancung rehat.
Jualan lukisan.
eli pistol ker bang..?
Terlanjur dah ke Melaka,kita nak ronda Bandar Hilir sementara menunggu masa ke Tanjung Leman,Johor.
Walaupun dikira agak pagi dalam pukul 10.00pagi,tapi sekitar Bandar Hilir dah sesak dan terpaksa pusing bandar 3 kali utk mencari "Parking"-dengan tiket sehari berharga RM5...!! (Depa tak hulur tiket untuk 2 jam saja..?!).
Untuk balik kembali ke kereta,kami naik beca glamor pasal tak larat nak menapak lagi dah.
Biasa satu pusingan hanya RM10 jer,tapi kerana special route,kena bayar RM 20 x 2 beca.
Pada masa ni nampak beberapa buah kereta My-J baru masuk Bandar Hilir....depa balik hotel lewat malam tadi lah tu....
Selain dari Eye on Malaysia kat situ,ada Tamingsari Tower boleh naik utk tgk pemandangan sekitar Bandar Melaka,tapi kena tunggu "Que" selama 2 jam la pulak....Lain kali lah datang lagi sebab main event kita ialah Pulau Sibu kali ini.
Gambar2 adik nak beca yg menarik pun dah "terdelete" lah pulak..!!!
Hanya satu foto yg terselamat...waktu bayar haga beca tu....hahahaha....

Nota;Menginap di ANCASA Hotel brhampiran MTIC-Rating ayah..?Lebih rendah dari De Palma Inn-bau agak hapak dan Mama tak lena tido pasal macam ada benda "merenyam dah menggigit" tgh2 malam.Ada hama kut..?Mungkini dah lama tak digunakan bilik tu.Selama 2 hari ni My-J yang memenuhi bilik kat situ.Biasanyer tak de org kut..?
Pengalaman yg sama semasa ke Cameron Highland tahun lepas....

...(Ayah)...











































View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net