Laily & Tugimun - Family Stories
"Episod Perjalanan Kehidupan Kita"
By: Ayah n Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 3-Oct-2009 10:30 Email | Share | Bookmark
TUDM Subang-Open Day 09

Bersama jet Shukhoi..
Pesawat peninjau TUDM
Abang askar with fully armed.
Staff ThunderBird.
Asyikkk....!
Antara crowd...
Payung EPMB..?!!
Yg Muda dan Tua...suma dtg.
Deretan ThunderBird.
US nyer.
Kawalan ketat..!
ThunderBird beraksi.
Perfact line with speed.
Pelbagai formasi
Memang penuh skill..!
"Hebat O"..kata adik.
Ekoq plane with ID.
Better view.?
Ekoq lagi satu..
 
Seperti minggu2 yg lain selepas suboh,mengemas laman rumah,menyidai baju dan menyiram bunga(semenjak bibik x de),pas tu baru nak rehat membelek The Star....dapat info yg hari ini adalah Open Day TUDM dan ada persembahan akrobatik jet pejuang oleh US Air Force.Terus arahkan anak2 bersiap.Jem teruk kearah kem TUDM Subang tu (setahun sekali jer kut)....
Tahun lepas masa TUDM Open Day,turun hujan lebat dan hasrat terbatal nak tengok jet pejuang.
Cuma beberapa persiapan yg kurang sedia utk shooting event cam ni....

1)Topi-Mudah nak shot dari guna payung(hujan rintik2 la...),
2)Sunglass-Sebab acara akrobatik sekitar 10.30am-12pm,spek mata hitam perlu utk mengelakkan memandang keatas melawan cahaya mentari....
3)Tangga kecik(handy)-Sangat perlu utk mendapatkan angle dan scene yg menarik.Kalau tak de,kenalah berlawan ngan kepala org dan payung2..Nasib baik ayah tinggi..hehe
4)Kalau rasa enjin jet tu bingit,bawa lah "ear-plug" lain kali.

Pada masa "show" macam ni,barulah tau betapa bagusnyer kalau ada lense yg ada "AF"....,
Apa2 pun satu pengalaman bagus utk ayah test power ngan D60 ni....

Persembahan yg menakjubkan dari TUDM-Sukhoi dan US AirForce-Thunderbird team....tahun depan kami akan mai lagi....

Nota 1;
1)Tahi telinga bagai berguguran dek gegaran bunyi jet tu...(haziq kata)
2)Anak2 terpaksa berjalan hampir 2km utk sampai ke lapangan...masa pergi OK lah...tapi masa balik,muka yg keletihan habis,tetapi "PUAS" kut?-sesuatu yg baru utk mereka..

Nota 2;
Selepas tu,kita g kenduri kahwin dan open hse raya Dato Bandar Shah Alam,tapi tak larat nak angkat senjata...layan makan jer ler....



...(Ayah)...


#Ayah saja tukar lense depan abang askar ni....ayah perasan dia tgk ayah nak keluarkan apa dari beg....!?

#ThunderBird team female staff..!.


#Otai Nikonian.





#Ada Head set,walkie talkie,Gun,Pistol and BulletProof jacket.....lengkap!

#ThunderBird beraksi di udara

#Combination of Speed,Accuracy & Skill

#Bottom view.

#Top view





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net