Laily & Tugimun - Family Stories
"Episod Perjalanan Kehidupan Kita"
By: Ayah n Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 23-Sep-2009 14:13 Email | Share | Bookmark
Raya @ Menara Condong,Teluk Intan..(4th day)

Dataran menara condong.
Nampak condong tak?
Dari cermin kaca kedai.
Menara ber "MERDEKA".
Silalah datang..!!
Bersama Menara Condong.
Dari Kg Gajah,kita menuju ke Teluk Intan kerana nak mengelak "jem" kalau lalu jambatan Bt 5.(Jalan Lumut -Sabak Bernam).Kalau ikut Seberang Perak tu takut jem...ayah ni kurang sabar sikit kalau ada keta ciluk kiri kanan tak ikut lane....

Sambil2 tu nak menjenguk trademark Teluk Intan-Menara Condong.Dah berpuloh tahun tak tengok,nampak semakin terurus,kemas dan menarik.
Anak2 pun first time nak tengok Menara Condong-Made in M'sia.Depa tau menara condong PISA jer dari buku teks....
Masalah nak parking kena beli tiket kat kedai runcit.Kita nak parking 1 jam jer....,terpaksa beli tiket RM2.00..!!!?? utk 5 keping=5 jam...
Sampai kampung,beri tiket kat Wak Min jer lah....kita pun entah bila nak singgah Teluk Intan lagi.

Nostalgia;
Ayah pernah kena marah ngan embah lanang kerana ikut (bonceng) kawan g Teluk Intan dari Sg Besar naik motor jer(darjah 6)...kawan pun tak de lesen pulak tu...!!/?.
Ntah macamana embah lanang tau..? Selalunyer embah tak amik port ayah g mana2.

...(Ayah)...







View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net