Laily & Tugimun - Family Stories
"Episod Perjalanan Kehidupan Kita"
By: Ayah n Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 15-Aug-2009 07:30 Email | Share | Bookmark
Memancing-Yan,Kedah

Jeti,Yan
Senyum jer,naik bot
Prepare mata kail..
Otai2 yg berusaha.
Dilubuk pertama.
Masih pagi.
Mulakan lontaran
Ikat umpan.
Full set dia bawak..
Masing2 lontarrr...
Gaya lanun 1
Gaya lanun 2
Ikan pertama..(Faizam).
Cam na nak buka mata kail..?
Dengan bangganyer.
Jom Balik...!
Dari kamera Shah..Ada juga kenangan dan bahan bukti...
Perjalanan dari office dalam pukul 12.30pagi Sabtu,sampai Yan kul 5.30pagi terus ke masjid tunggu Suboh.Lepas subuh terus ke jeti,dah ramai yang tgh sarapan sebelum naik bot masing2.Oleh kerana lewat sampai,sarapan pun dah habis.Makan ala kadar alas perut jer...

Menuju ke tengah laut sehingga 1 jam perjalanan.Cuaca agak mendung sebelah pagi dan laut agak tenang membantu ayah tak "mabuk laut".
Sampai kat tengah jer,Faizam dah mabuk-(1st time ikut memancing). Lubuk ke-2,banyak ikan2 kecik yg kita naikkan.Ayah dapat naikkan beberapa ekor ikan cencaru.Tak ada ikan besar yang dapat dinaikkan.Begitu juga team bot lagi satu yg sama2 sampai.

Beralih ke lubuk yg ke-3,semangat berubah bila terlihat ikan2 besar berkerumun.Ikan pertama ialah dari Faizam-kerapu,di ikuti Shah,Mr.Hong,Ayah dan Malik.Ayah pun 1st timer juga,seronok bila ikan talang menyambar umpan.Oleh kerana x de skill,ayah terlepas 3 ekor ikan talang kerana lambat bertindak.Ayah dapat naikkan sekor talang dan sekor kachi...jadilah..(walaupun x de gambar sebagai bukti..)

Selepas satu jam,perut ayah tak selesa.Angin dah masuk kut?Pagi tadi sarapan nasi lemak sikit jer.
Terpaksa layan tido jap walaupun bot bergoyang2....!!!
Dalam kul 2,Mr Hong ajak balik....pasal ikan dah tak de...

...(Ayah).....










Dari kamera Shah....ada juga bukti...!!


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net