Laily & Tugimun - Family Stories
"Episod Perjalanan Kehidupan Kita"
By: Ayah n Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 6-Jun-2009 11:30 Email | Share | Bookmark
Panorama@Fraser Hill

Empangan Kuala Kubu.
Kat Gap..beratur tunggu masa naik atas.
Rumah lama..?
Dah sampai atas..bangunan baru siap bina.
Pejabat POS.
Balai Polis Fraser Hill
Dari rumah uncle Ah Loke
Masjid Fraser Hill
POS,dari hadapan.
Pine Resort.
Hotel di celah2 bukit.
Antara banglo yg terdapat disini.
Padang golf
Shahzan Inn kat belakang.
Ini pun baru siap,belum buka lagi.
Dari salah satu puncak.
Banglo sebelah masjid.
Tower kat roundabout.
Polis yg memerhati traffic.
Menunggang kuda.
Sembang2 sambil tunggu masa turun.
Puncak arah timur.
Menunggu masa turun bawah.
Menunggu makanan..!
Tanda jalan
Bayangan ayah
Antique signage
Tempat lepak.
Bangunan kayu lama.
Posto...posto!
Nak g Genting,tentu bersesak ngan org ramai musim cuti ni.Akhirnyer kami plan nak naik FR jer.Lagi pun tak pernah sampai ata FR tu,walaupun dekat.Mama dapat offer dari Uncle Ah Lock=penjaga Banglo Sultan Selangor di FR tu,untuk menginap kat rumah dia jer.(Dia duk kat kuarters banglo tu,so rumah tak de org duk).Terimakasih utk uncle yang baik hati tu
Kami pun menyusuri semua lorong2 kat situ,sambil melihat rumah2 rehat@banglo milik syarikat atau persendirian yang bercirikan ala2 Inggeris tu.Banyak bangunan dan tempat penginapan baru yang masih dalam pembinaan.Utk hari tu,uncle kata ramai sangat yang datang,suma hotel/apartment dah fully booked...!
Suhu..? Tak panas dan tak sejuk sangat berbanding ngan Cameron Highlands.
Makan..? Mahal dan cuma ada 2 lokasi jer nak makan.Utk malam pertama,macam lipas kudong makcik2 dan pakcik2 melayan tetamu.Akhirnya kami makan burger jer sebagi makan malam.Kalau tunggu juga,mungkin tghmalam baru dapat order...?
Kalau tokeh kedai tu berniaga kat Shah Alam,alamat kena maki hamun jer ngan pelanggan..gerenti org tak datang dah....

...(Ayah)...













View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net