Laily & Tugimun - Family Stories
"Episod Perjalanan Kehidupan Kita"
By: Ayah n Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 6-Dec-2008 08:00 Email | Share | Bookmark
Ronda2 Perlis.....(Day 2)

Putra Brasmana Hotel
Kuala Perlis & jeti
Taman Burong
Kakak Tua yang mengajuk Pia..HELLO!
Burung sangat cantik.
Melembu..?
Inilah dia melembu tu.
Spara hutan..cuma tak de rimau.
Jambatan yang disediakan.
Buah pokok Dudur?
Taman Ular.
Kita tgk monyet,monyet tengok kita..?
Bukit Ayer....
Batu nampak licin,tapi sebalik nyer
Air sungguh bersih
Boleh panjat lagi batu tu..
Tahan sejuk...!
Dah pucat muka.!
Ada kolam besar.
Nana....
Ditemani oleh kawan lama..Radzi dan isteri(Jitra mari).
Ranking no.2 kat Perlis..Anjung Keli
Muzium Padi..
Lukisan pemandangan yg menarik.
Suasana padi menguning
Musim menanam padi
Menuai padi
Gobok Padi
Kalau aku petani
Aku akan gagah seperti ini.
Muzium Padi
Pekan Rabu
Window shopping jer..
Kuih Muih
Pakaian
Selepas dua malam menginap,kami check-out hotel terus selepas breakfast.
Destinasi hari ini ialah Taman Burong-Taman Ular-Bukit Ayer(mandi)-Anjung Keli(lunch)-Muzium Padi,Bukit Teriang-Pekan Rabu,Alor Star.

1-Taman Burong;Taman yang cantik dan kemas kepunyaan Jabatan Veterinar.Kami sampai awal,tak de sesiapa lagi.Lagipun hujan renyai2.

2-Taman Ular;Hasrat Haziq nak pegang ular sawa tak kesampaian,kerana hari tu tak de "show".Ular2 baru dibagi makan-nanti depa tensen,dia akan luahkan balik makanan-kata penjaga ular.

3-Bukit Ayer;Acara yang dinanti2kan oleh anak2.Walaupun hujan renyai,depa tetap turun jugak sampai menggigil2.Pas tu suma kelaparan...

4-Anjung Keli;Asal nyer kami nak ke restoran ikan "keli" no.1 kat kat Pokok Sawa,tapi kawan bagitau hari tu tak beroperasi(tutup).Kami ke gerai "keli" no.2.Memang ramai orang.Kami sampai dalam pukul 2.00pm,lauk dan nasi dah nak habis....!!!(Kawan lama,Radzi@Thunder suami isteri yang belanja makan-terimakasih daun keladi,lain kali belanjalah lagi ..)

5-Muzium Padi;Memang menarik.Ditengah sawah ada bangunan yang canggih....Nun di ceruk,sebelah Gunung Teriang.

6-Pekan Rabu;Window shopping jer,jumpa Kak Munirah sekeluarga(kawan lama mama semasa kat JAKIM dulu),makan ais kacang dan laksa lagi.
Lepas maghrib,balik ke Pendang semula.

...(Ayah)...
















View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net