Laily & Tugimun - Family Stories
"Episod Perjalanan Kehidupan Kita"
By: Ayah n Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 30-Nov-2008 12:00 Email | Share | Bookmark
Beli 2nd Hand DSLR-Nikon D60.

Nikon D60
Termasuk Aksesori ini
Katanyer baru beli 5 bulan lepas.
Melalui lamanweb "Mudah.com.my",ayah buat survey untuk membeli Nikon D60 terpakai.Bukan tak nak beli baru,tapi rasa berbaloi dengan prestasi D60 dengan harga yang agak mampu buat permulaan ni.Kalau dah ada fulus lebih nanti,barulah nak upgrade ke DSLR yang canggih sikit.
Setelah berkomunikasi dan tawar menawar,dapatlah RM 2000 -termasuk kurier + Aksesori secara pakej.Penjual offer ayah tambahan 4GB kad memori bila ayah mintak kurang harga lagi.
INILAH IKLAN NYER........

Price: RM 2 100
A 99% NEW NIKON D60 + NIKON 18-55mm VR LENS + Battery Grip FOR SALE. Hurry up before somebody grab it first! Buyer will get FREE POSTAGE!

99% like new Nikon D60 + Nikon 18-55mm VR Lens
Used for weekend hobby
Selling for upgrade to Nikon D90 ( can't have a good sleep since it's launching)
Owner very carefull, no scratch,never drop,no fungus (thanks for Nikon Integrated Dust Reduction System) all in showroom condition.
Shutter count just reach 1300 (until get new owner hopely)
Warranty card include as well still valid.
Original box include in showroom condition..

WHAT WILL YOU GET? Standard D60 Kit including:
-1 unit Nikon D60 DSLR
-1 unit Nikon 18-55mm VR Lens
-Rechargeable Li-ion Battery EN-EL9
-Quick Charger MH-23
-USB Cable UC-E4
-Rubber Eyecup DK-20
-Camera Strap AN-DC1
-Body Cap BF-1A
-Eyepiece Cap DK-5
-Accessory Shoe Cover BS-1
-Software Suite CD-ROM

Plus extra free gift worth more than RM500
-Kingston 2GB SD card worth RM 50.00
-Phottix Baterry Pack worth RM 180.00
-Phottix Wireless Remote Shutter worth RM 69.00
-LCD Screen Protector worth RM 89.00
-52 mm Kenko UV Filter worth RM 99.00
-52 mm white balance lens cap worth RM 59.00
-Phottix EN-EL9 1200 mAh worth RM 99.00

Call Hisham: 013#981678

Setelah membelek beberapa unit yang diiklankan,ayah rasa ini yang terbaik.Mungkin orang lain pakar DSLR boleh komen kut.Ada penjual yang dekat area Selangor nak jual,tapi dah ada pembeli.Kalau idak,tentu boleh tengok barang dulu sebelum bayar....

Ayah transfer duit melalui Maybank2U mama nyer(sebab ayah pakai Cimbclicks),supaya penjual dapat duit cepat dan dia pun segera hantar kamera tu.Harap2 pesanan sampai sebelum kita bertolak ke Kedah pada hari Rabu-4/12/08 petang tu.Kalau sempat,bolehla kita 'test" masa majlis persandingan Kak Chah nanti...
Moga2 semuanyer berjalan lancar,jangan lak nanti dia songlap duit tu,tapi barang tak dapat lak...!!!!!

6.00pm
Dapat call dari En Hisham,dia tak dapat deliver D60 tu pasal air sungai golok dah melimpah@banjir dan jalan dinaiki air.Dia kemudian memulangkan balik duit yang ayah dah bayar.Dia akan update ayah kalau banjir dah surut nanti.Bayar bila dia nak deliver.Apa nak buat...tak de rezeki nak dapat D60 tu secepat mungkin.Tunggu dan lihat.....

...(Ayah)...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net