Laily & Tugimun - Family Stories
"Episod Perjalanan Kehidupan Kita"
By: Ayah n Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 14-Oct-2008 20:00 Email | Share | Bookmark
Sambutan Birthday-Reaksi Ayong..?

Hasil Tangan Mama.
Mama nyer deco.
14th....
Adik beradik..Only 4 of us...!
Sedap...!
Baca Kad
Buka Hadiah..
Adik yg buka kan hadiah Nana.
Sofia yang pasangkan anting2.
Nana pun sama...
Cantik...?
Ayah menjemput Ayong kat Stesen Bas Klang.Ayong naik Anson Bernam Express hari ni.Kali ni cuti sebab ada peperiksaan PMR dan sekolah tak chartered bas.
Sampai kat rumah,masing2 dah macam reporter..."Mama dah beli kek....,Ayah dah belikan hadiah...,Ada kek coklat utk Ayong..." dan macam2 lagi.Tak leh langsung nak buat surprise langsung.Ramai sangat "pemberita dan pembuat lapuran" nyer...
Lepas solat Maghrib,masing2 dah tak sabar nak tiup lilin,mengalahkan Ayong lak.....sabo jer la Yong...hehehe
Bila ayah belikan hadiah untuk Ayong hari tu,rupanyer ada yang komplen kat Mama."Harijadi Haziq,...tak pernah ayah belikan hadiah.."..komplen nyer...
Memang ayah tak pernah hadiahkan anak2 ni secara "specific".Biasanyer ayah akan bawa ke TESCO dan beri peluang masing2 pilih utk hadiah harijadi masing2.Rupa2nyer depa lebih "tersentuh" kalau ayahnya sendiri yang belikan...
Ayah pun announce lah pada semua,''mulai tahun ini ayah akan belikan hadiah (dan berbalut...!) utk anak2 sempena harijadi masing"....Alasan dan excuse yang paling selamat,kerana Ayong yang sulong,diikuti oelh masing2 nyer birthday lepas ni...
Kek mama beli,tapi decoration dan tulisan tu hasil kerja Mama sendiri..Patutlah ayah tengok tulisan tu "berselepat" semacam....hehe
Hanya kek coklat jer yang depa2 ni bulih makan habis.Kalau kek span..alamat tak makan,jenuh lak ayah jadi Majlis Bandaran nanti......
Sofia lah yang bukakan ke dua2 hadiah utk Ayong...lebih sudu dari kuah lak..?Nasib baik Ayong understanding...
Sekali lagi,HEPPI BESDAY TO YOU...utk Ayong...

Reaksi...? Biasalah..anak ayah sorang ni, rajin senyum.....meleretttt.....
Baca buku tu yer,.....?!

Nota;
Semasa raya ke 2 kat rumah embah,ayong decide nak ikut Acik Jun ke Kedah...!!
Baru raya ke2 dah nak merayap ke Kedah..?Buat apa..?Kat rumah embah banyak lagi event nak settle...Baraan laki + baraan perempuan,pas tu nak tolong embah kalau anak2 sedara dan cucu2 sedara datang melawat embah,sapa nak tolong hidang air dan kuih.Embah lah kerabat sepupu sepapat yang masih ada kat dunia ni untuk diziarah sempena raya.Embah dah tak larat.Napa nak tinggalkan embah sorang2 kat rumah?Padahal,bukan selalu balik kampung tengok embah...?Itu yang ayah kurang setuju Ayong ikut Acik merayap ke Kedah.Lagipun kita plan nak balik Shah Alam hari Sabtu.Kalau balik Ahad kang jem pulak...?Janji esoknyer nak balik,tapi sampai 2 hari...?tak balik2.Ayah pun tinggalkan ayong.....Pas tu ayong nangis2 call sebab kena tinggal.
Biarlah ayong rasa macamana kalau di "tinggal".......dan kalau tak tepat janji.Apapun mama dah arrange ngan Wak Ni utk hantar Ayong balik asrama.
Biar itu jadi pengajaran,biarlah suka duka bersama famili sendiri.....
Embah tu sebagai prioriti kita....

...(Ayah)...








View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net