Laily & Tugimun - Family Stories
"Episod Perjalanan Kehidupan Kita"
By: Ayah n Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 28-Sep-2008 08:30 Email | Share | Bookmark
Jumpa Incident ni kat TESCO....!!

Terlondeh seluar....!
Awal pagi ke pasar tani.
Lanjutan Hari Kemerdekaan..
Hari ni Pasar Tani Mega macam biasa,tapi ada promosi sempena AidilFitri,ada menteri MOA-Tok Pa datang.Takut berebut daging fresh,kami berpecah dua.Mama beli daging,ayah beli santan kelapa.Nasib mama baik kerana org belum ramai sangat dan ada 4 gerai jual daging, 10 minit dah dapat.Ayah kena booking santan utk 4 kilo,tokeh santan tu baru nak set-up kedai.Mesin santan pun belum jalan lagi.Dapatlah giliran dalam 5 orang.Sementara tunggu santan kat situ,berderu2 orang datang-terpaksa ikut barisan utk order.Setelah 1 jam baru ayah dapat santan.Kalau yang baru datang tu agaknya pukul 12 tghari baru dapat kut....?
Proses menjadi lambat kerana gen-set tu overload,jadi hampas kelapa tu selalu stuck dalam mesin perah santan.Tukang parut dah tambah 1 lagi mesin.....
Lepas tu singgah TESCO jap beli bawang dan sayuran/barang dapur.Lebih murah dari kat pasar tani.Banyak gerai yang menyewa kat situ dah tutup...balik kg la dah tu...?
Sebab tu insiden "SELUAR TERLONDEH" terjadi...Tokeh kedai dah balik kampung....Nampak gaya akan berterusan "berbogel" sampai minggu depan...Heheheh

...(Ayah)....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net