Laily & Tugimun - Family Stories
"Episod Perjalanan Kehidupan Kita"
By: Ayah n Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 8-Sep-2007 16:00 Email | Share | Bookmark
Tengok2 Pasu/Tempayan...-Glenmarie

Ada berudu la dalam ni...!!!
Kalau lah laman rumah kita luas....!!?
Suatu petang lalu kat Glenmarie,jumpa nursery dan jualan tempayan.Memang nak tengok jer,pasal dengar lokasi"Glenmarie" pun dah tau harganyer pasti mahal.Terletak berhampiran dengan Kelab Golf dan ditanah rizab talian TNB.
Memang banyak pasu dan tempayan yang menarik.Sekurang2nyer kalau ada lot banglo nanti baru sesuai nak letak pasu2 yang besar2 ni...........
Kami selalu nyer nak tengok dan cari idea "decoration" jer.Kat rumah pun dah ada 2 tempayan besar yang kita tanam pokok bunga kertas dan pokok teratai.Satu Opah punya dan satu lagi mintak kat Wak Ni.Dia buat tempat peram benih padi sampai keluar tunas dan akar sebelum menaburnya ke sawah.Ayah "aim' satu lagi tempayan besar embah kat belakang rumah tu......Embah masih nak pakai walaupun dah ada kolah besar kat rumah...

...(Ayah)....



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net