Laily & Tugimun - Family Stories
"Episod Perjalanan Kehidupan Kita"
By: Ayah n Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 10-Sep-2008 20:00 Email | Share | Bookmark
Buka Puasa @ Saujana-HOD EPP.

Kat sini..Subang
Mr Hong,Ms.Ng,Mr.Rizal
Pengantin Baru pun ada..Faizam+Ayu.
2nd Table..Otai2 EPMB
Yusnedda and Noridah
Yang diraikan,En Yusri
Makan sikit jer..?
Mr Hong bukak citer...
Noridah + Wak Kang
Kyusuk mendengar..?
Rizal + Shah
Dah tersandar dah.....kenyang.!
Kalau sebelum puasa,selalu kami(HOD) dibelanja oleh Mr.Hong Sung Moon (Korean-US citizen), kita orang punya GM.Hari tu dia bagitau, dah masuk Ramadhan ni dia tak dapat nak blanja makan.Ada yang menyampuk kata,masih boleh belanja makan...waktu berbuka.So,ayah arrange kan berbuka puasa kat Saujana,Subang.Dah plan nak buat minggu lepas,tapi ramai yang tak boleh datang,tunda minggu ni dengan notis awal dihantar dahulu.Alhamdulillah..,hanya sorang yang last2 minit tak leh join kali ni. Kalau hari2 biasa,tak perlu buat appointment nak plan pergi makan2. Asal rasa nak keluar makan jer,terus kita pergi.
Kat Saujana nampaknya minggu ni masih kurang meriah lagi.Makanan tak la sebanyak macam kat Tropicana tahun lepas.Semua menu biasa-biasa jer......So yang susah dapat ,itu ayah makan dulu.Yang pertama mesti kambing panggang.....!
Yang paling seronok dan peramah nak bercerita semestinya Mr Hong sendiri........
Rasanyer tak berbaloi makan kat situ RM 98++ sekepala.Makan pun tak seberapa nak pulun.Masing2 pun bukan kaki makan.Tapi kebetulan ada yang di rai kan iaitu En Yusri(HR Manager) ,orang baru dalam team EPMB.Pukul 930pm kita pun balik..Terlepas terawikh kat surau malam ni.
Sampai rumah anak2 tanya "ayah berbuka kat mana..???".Ayah pun bercadang nak bawak ke INTEKMA atau DePalma Inn jer hujung minggu sebelum raya nanti.Bagi anak2 rasa makan kat luar.Kali terakir bawak depa2 ni kat luar lebih kurang 4 tahun lepas.Bila ayah tanya "ingat tak kita pernah berbuka kat INTEKMA...?",tak de sorang pun ingat.Depa masih kecik lagi masa tu....

...(Ayah)....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net