Laily & Tugimun - Family Stories
"Episod Perjalanan Kehidupan Kita"
By: Ayah n Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 6-Sep-2008 09:30 Email | Share | Bookmark
Beli sarung kusyen sofa.

Beli sarung jer yer..jgn yg lain..!
Dah jumpa,tapi tak banyak pilihan.
Pelanggan tak ramai,boleh main kejar2 lagi.
Tang menawar....mama memang terrer..!
Main sorok2 ngan Sofia
Ada banglo nanti kita buat langsir ni.>>>!!!
Corak sarung kusyen Raya 07
Mama ajak ayah ke Klang(Jln Taiping) pagi2 utk beli sarung kusyen.Sebelum kedai buka kami dah sampai.Tunggu dalam 2 minit,kedai bukak dan kami sebagai pelanggan pertama.Cina tu memang dah biasa ngan mama,sampai dia ingat tahun lepas mama beli sarung kusyen yang macamana.Sejak akhir2 ni kami terpaksa tukar sarung kusyen setiap tahun kerana "lunyai" di conteng dan di lukis oleh Sofia.Sampai dah ada 3 koleksi sarung kusyen.Setiap bulan mesti tukar lain,berkeladak dah...!!!
Sebelah petang baru mama ada masa nak try sarung kusyen baru.....Alamak....!!!!???
1-Saiz besar sikit....
2-Ada sarung yang dah koyak...!!/
Kenalah pergi lagi esok,nak ganti dan bawak sample kusyen sekali.Sebab pilihan tak banyak,set kerusi kita orang ni dah lebih sepuluh tahun sejak mula2 kami beli lepas kawin dulu.....Nak tukar baru..??Mungkin tidak,sehingga anak2 dah besar nanti.
Kali ni pilih warna gelap sikit.Tak la nampak cepat "kotor"...


...(Ayah)...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net