Laily & Tugimun - Family Stories
"Episod Perjalanan Kehidupan Kita"
By: Ayah n Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 31-Aug-2008 15:30 Email | Share | Bookmark
NANDO Peri-Peri....Lunch ngan Atuk Kuroda.

Trademark Nando's..?
Sofia n Atuk Kuroda...
Nana tak sihat...kurang selera
Beli YAKULT utk "cucu2"..
Strawberry flavour....
Dah habis sedut air sebelum makan..
Panggilan telefon dari Kuroda bertanyakan keputusan pilihanraya kecil Permatang Pauh.DSAI menang besar....Sambil2 tu bagi tau 1 Sept ni dah mula puasa.Dia pun mengajak makan sebelum puasa.Ayah dah setkan masa hari Ahad tengahari utk makan sama2 kat Subang Parade.Restoran pilihan kali ini ialah NANDO's.
Mungkin hujung minggu+gaji+esok puasa menyebabkan sukar nak dapat parking,dan memang ramai kat Subang Parade tu.Restoran kesemuanyer sesak dan terpaksa beratur menunggu giliran utk dapatkan meja.Mungkin juga dah hujung lunch hour ni.Sat lagi lapang lah tu.Mana yang propose nak try NANDO's ni.Katanyer lebih sedap.
Komen;
1-Ayam yang dimasak lebih kering.Kurang rasa ayam.Sedap lagi kat Kenny Rogers (KR).
2-Sos cili ada HOT dan SUPER HOT,tapi kurang menarik sebab bau cuka yang terlampau.Macam TABASCO jer...tak sesuai ngan selera Malaysian.
3-Nasi mentah la...mungkin pelanggan yang terlalu ramai,sehingga kami dihidangkan nasi mentah......Waiter yang mama komplen pun kurang mesra dan nampak membebel bila kami komplen nasi mentah...(Dah penat kut...?).Nasi ada 2 bowl kami tak sentuh,begitu gak ngan KID MEAL anak2,tak makan habis nasi mentah tu...
4-Ayamnyer kurang segar...macam dah pre cooked,pas tu tinggal panaskan jer.Sama macam kita g KR Alam Sentral dulu.Yang bagus KR Subang Parade...Panas2 segar dan sedap.
Kuroda belikan anak2 YAKULT kat Parkson.Pas tu dapat "sembei" lagi masa hantar dia balik....
Selamat Puasa Esok......


...(Ayah).....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net