Laily & Tugimun - Family Stories
"Episod Perjalanan Kehidupan Kita"
By: Ayah n Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 10-Nov-2007 08:00 Email | Share | Bookmark
Ziarah dan beraya ke rumah Shabree.

We are house mate (masa bujang)
Shabree diperkenalkan oleh Kak Zaharah kepada ayah.Masa tu ayah masih berada Jepun.Ayah interiew kat Toshiba Kitakyusu jer.Belum balik dah ada kerja dah.Ingatkan lepas balik nak lepak dulu,tapi Toshiba Electronics Malaysia suruh masuk kerja secepat mungkin.Jadi terpaksalah pesan kat Kak Zaharah utk carikan rumah sewa.Kebetulan rumah bujang Shabree ada kosong bilik kat Tmn. Sri Andalas.Sejak tu,jadilah house mate selama 3 tahun.Selepas keluar dari rumah Shabree terus sewa dan bertukar ganti house mate,sampailah dia sendiri kawin.Bila dia dah beli rumah sendiri,baru lah dia pindah.Sejak itu lah ayah tak pernah pergi jenguk rumah baru dia.Tiap kali ziarah kami di Shah Alam,dia akan bersuara...bilalah nak sampai rumah dia pulak...?!
Buat pertamakalinyer...kami pun sampai juga kerumah baru dia..kat belakang area rumah bujang kami jer.
Oleh kerana orang rumah Shabree dah berenti kerja dan sepenuh masa jaga anak dan dia sekali,....memanglah nampak bersih dan teratur.Rajin nyer.....dengan anak2 yang kecik,memang berdisiplin lah "mendisiplin" kan anak2.Kang kalau anak2 kita datang,habislah di "kutil' nyer sana sini barang2 hiasan yang comel2 tu.
Oleh kerana malam tu hanya kami jer tetamu nyer....agak special lah menu malam tu...
Walaupun Abee ni kecik,tapi laser sikit,lepas tu garang.Mungkin tuhan dah takdirkan,anak2 dia lasak sikit.Sampai Abee pun ngaku,tak larat nak "jerit" dah....So sekarang ni dia nampak lebih "cool" sikit.(Actual nyer, tak tau ler yer...?).Dulu kalau tang melawak,nyakat da ngutuk sekali..memang tak leh lawan.Agaknyer dia sedor dah semakin tua ni...kena kontrol lah sikit.Tapi kalau kami bersembang kat phone sekali sekala......kadang ayah terlepas jugak...

OK......!!Tahun depan boleh datang lagi...hehe,


...(Ayah)....




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net