Laily & Tugimun - Family Stories
"Episod Perjalanan Kehidupan Kita"
By: Ayah n Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 19-Aug-2007 15:00 Email | Share | Bookmark
Pulau Pangkor 2007

Dari kenduri ke Pangkor
Feri ke Pulau.
Pengalaman pertama Sofia naik Feri
Perkampungan nelayan
Tak ramai org kerana bukan peak day.
Sampai..terus masuk pool
Dah nak senja dah....!!?
Makan malam d gerai tepi pantai
Sarapan...2nd day
Tengok pantai...
Posing jer...
Tak tahan...
Gerai tepi pantai Teluk Nipah
Syok nyer......
Duyung laki.?
Masuk pool lagi..
Ayong..........
3 beradik
Kubu/Kota lama..
Teh Tarik Pangkor....ada layer susu lagi...
Sarapan 3rd day..tepi pantai
Sebelum balik...last posing
Kena makan banyak sebab nak scuba..
Mesti teh tarik....
Ikan.....!!!!cantiknyer..
Sofia takut air dalam.
Pelampong ada....macam terer jer..
Syok bagi makan ikan..
Cantik google tu..tapi terbalik..!!
Berpanas 2 jam disini..
Sampai air dah surut.
Sebelum pusing satu pulau.
Hotel kami.....OK!
Mini Great Wall China
Kota melawan portugis?
Last kopek masuk pool
Beratur naik feri,.balik..
Puas tak..?
Masing2 dah legam....
Jeti Manjung
Tunggu sini,mama nak shopping skit.
Ini lawatan kedua ayah dan mama ke Pulau Pangkor.Tapi lawatan pertama tak menginap di sana.Sekadar naik feri dan turun sekejap shopping sikit,beberapa tahun dahulu ( 7-8 tahun lepas..?).Kali ni dah plan cuti baguih punya sampai Selasa pasal kalau hujung minggu tentu sesak pulau ni.Hotel pun tak susah kerana banyak motel,hotel dan chalet disekitar Teluk Nipah ni.Kat sini makan pun senang kerana ada gerai makan disepanjang pantai disitu.Kalau makan kat chalet pun boring jugak.Kebetulan chalet hanya buat makan2 atas permintaan sahaja.Biasanyer utk group2 yang ramai.
Bilik kami terletak dihujung bangunan dan mengadap swimming pool...! So anak2 memang kalau celik mata jer nak masuk pool main air.Oleh kerana keluasan tanah terhad,antara chalet bersebelahan,bangunan nyer terlalu hampir.Kalau ada skill,boleh lah melompat menyeberang ke chalet sebelah.
Selain pantai nyer yan bersih,aktiviti yang dinanti2 ialah snorkling.Kami pergi ketengah awal2 pagi lepas sarapan.Air tengah pasang masa tu.Seronok melihat ikan2 berenang dan makan roti yang kita bawak.Cuma masalah nyer Sofia masih takut air laut.Susahlah sikit nak buat aktiviti extreme sikit.Haziq,Nana,Ayong...tak de masalah kerana pakai "life jacket",tak pandai berenang pun boleh ketengah sikit tengok ikan.Lebih kurang 1 jam kemudian,dah ramai yang datang dan membuatkan kawasan melihat ikan semakin sesak.Walaubagaimanapun,keluarga kami antara yang last sekali keluar dari situ..PUAS la kut masing2..?
Yang tak puas lagi tu bleh sambung kat pool atau kat pantai pulak.Sebelah malam tak kemana dan tidur cepat setelah keletihan main air waktu siang....
Aktiviti terakhir, kami melawat satu pulau.....seperti dalam gambar tu...?
Next destination...?Pulau Redang atau Taman Negara,Pahang...?
Kita tengok budget dan masa........

Apa lagi yang menarik...?
1-Teh tarik Pulau Pangkor....ada buih lagi....?!!
2-Lalat banyak kat gerai makan disini..mungkin ada musim lalat banyak kut..?Biasa2 kan lah diri anda dgn. gangguan lalat.
Yang lain? OK......
3-Sampai Mainland....macam "bangla",bila suma orang hangus.....

.....(Ayah)....















View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net