Laily & Tugimun - Family Stories
"Episod Perjalanan Kehidupan Kita"
By: Ayah n Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 26-Jul-2008 10:00 Email | Share | Bookmark
LANSKAP & LAMAN '08-Lake Garden,KL

Pintu masuk
Nice bunting..
Bunga ke ni...?
Angsa pun ada.
Wakaf
Basuk kaki dulu..
Salah satu peserta..
Cantik bila banyak
Jarang nampak pokok ni.
Idea Kedah..tempurung pun cantik.
Wakaf atap
Cantik...
Mini Wall Climbing.
Panjat.....
Exercise sikit....!!??
Gerai JUalan Buah.
Sudut pelamin laman..?
Rakit mini.
Rehat jap...cantik bangku?
Kayu Solid
Lagi bangku solid kayu
Pisang hiasan mini.
Terapi ikan..
Nak la tu...?
Antara Gerai Okid.
Jambangan Okid
Okid hutan ni..susah nak berbunga
Kombinasi warna
Yang biasa2 saja.
Corak yang istimewa
Telur dinasor...? Utk hiasan
Air terjun mini..konkrit
Idea dan deign baru...Next target nak beli ni..
LAMAN 08
Pasu hiasan
Ukiran Kayu Keras...
Demo dan Promo Wakaf
Mini Waterfall....
Satu cantik..banyak..lagi cantik...!
Wakaf Taman Tasik
Pokok Apa Ni.?.Mcm Lengkuas.
Buahnyer hijau bulat
Bunganyer..
Merah mengancam.
Sekali skala posing.
Laman Tasik
Idaman Sofia..
Jadi Rumah angkut2..?
Wakaf + Pokok..
Gubahan -Jepun
Pengantin ker...??
Hiasan lautan+Flora
Taiwan Booth..
Gubahan Bunga Kering.
Apa ni....?
Macam kat Marina Bay
Jambatan Tasik
Di bawah rumpun bambu
Rehat jap....
Sungai konkrit
Mak Datuk....besarnyer rebung.
Rehat lagi..
Country Ride
Kepala Kuda..
EEEE...HAAAA....!!!Koboi.
Pondok Mesra Alam
Kulit pokok kayu....mcm lukisan
Lagi.. wakaf....
Kapal Layar
Sarawak corner..
Bangku kayu lagi
Ahhhh.....best...
Menghadap tasik.
Kayu balak+Air
Replika Masjid K.Kangsar
Cantik...
Pebble dan rumput
Johor...
Pondok kayu
Pagar kayu landasan ketapi..?
Tunggu Gerabak Ketapi FREE...
Setelah kecewa minggu lepas kerana tak dapat parking dan cuaca mendung...minggu ni dah set kan nak pergi.
Cuaca agak mendung di Shah Alam,tapi belah KL nampak terang...Lepas bersiap tanpa sarapan,terus bertolak ke KL.Singgah Petronas jap isi minyak.Anak2 dah kelaparan,minta belikan kuih PAU dan Sandwich...Sampai sana,masih ada parking (mencelah2),terus singgah gerai utk sarapan.Tapi anak2 dah melantak Sandwich dan Pau dalam keta..suma pakat tak nak makan lak......kita order minum saja,cuma Sofia makan Mee Sup...
Tiket dewasa RM3 dan kanak2 RM 1 jer......Masu awal pagi dapatlah anak2 sorang sebotol air mineral ihsan penganjur,
"Utk kanak2 dan org tua..."kata akak yang jaga booth infomasi.
Setelah masuk kawasan pameran,berjalan dari satu gerai ke satu gerai.....adalah kut dalam 3km berjalan kut..?
Anak2 boring.....lepaskan depa main di taman permainan.
Tak de yang menarik untuk dibeli,cuma tengok jer...Kalau belipun adalah pop corn dan jambu batu....
Bagi menghilangkan kebosanan, tempat terakhir yang kami singgah ialah Taman Rusa.
Tak larat dah jalan kai menapak,kita serbu buggy yang tengah lepak....dihantar sampai hadapan Taman Burung,sambung perjalanan naik ketapi traktor,sampai ke pintu masuk taman sebelah Parlimen.
Apa2 pun nak citer panjang......tengok lah gambar2 ni....

Dalam pukul 2 pm,kita balik.....Jumlah masa=4jam berjalan kaki.Ayah dan Mama dah naik sakit kaki walaupun pakai sneeker.Kena pulak Sofia mintak dukung..."Adik tak larat dah ...."rengeknyer....

BYE..........

....(Ayah).....














View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net