Laily & Tugimun - Family Stories
"Episod Perjalanan Kehidupan Kita"
By: Ayah n Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 5-Jun-2008 17:30 Email | Share | Bookmark
Tengok Kobis dan Cactus Valley di Kea Farm.

Kobis @ RM 10/pcs only
Sedan with MPV facilities
Aksi tunggu mama beli limau
Nana-Photo by Sofia
Haziq kelaparan ker...?
Nana-Photo by Sofia
Cactus Valley,Kea Farm
Sementara ada awan lalu...!!
Cactus-Not For Sale..?
Still excited about "awan@kabus"?
Red to white
Completely become white
Mama nak,ayah tak layan...
Selama ini ayah ingat "Kea Farm" tu nama ladang kat Brinchang.,rupa2nyer nama tempat.Atas sedikit dari Pekan Brinchang.Hotel yang besar ialah Strawberry Hotel and Resort.Memang betul2 atas bukit.
Ini adalah area pertama selepas check-inn kat hotel.Suasana berkabus selepas hujan.Selepas masuk Taman Rama-Rama,kita org ke seberang tengok bangla petik kobis dan masukkan ke Land Rover dengan jalan bersimen lebih 45 darjah slope. Memang power land rover lama ni.Rata2 suma peladang guna Land Rover ni utk mengangkut baja dan hasil pertanian.Teringat Land Rover yang digunakan di Taiping,untuk memanjat Bukit Larut@Maxwell.
Dapat harga yang agak bagus utk Kobis,tapi baru hari pertama...tengok jer ler...Tak kuasa nak mengangkut kesana kemari...dah la hotel tu pun cukup2 utk tidor jer..
Sementara tunggu mama beli "LIMAU MADU" made in CH..(Madu lagi.....apa barang yang tak de MADU sekarang..kalau boleh MADU pun nak tambah MADU =" MADU MADU"kat depan..) terpandang lah Toyota Corolla ni....Siap ngan rak kat atas utk angkut barang.Ayah pun kuarkan kamera lah...Rupa2nyer tuan punya keta ada kat kedai depan dan dia nampak ayah ambik gambar keta canggih dia.Ayah tau pasal selepas tak lama tu dia menuju ke keta dai dan tengok2 jeling manja kat ayah.....marah ker abang tu..??sambil membawa 2 lagi raga dan ikatkan keatas keta dia...
Anak2 terus makan biskut yang baru di beli,...macam kelaparan masing2.Tak biasa kena sejuk kut...cepat lapar.!
Kita singgah lak kat Cactus Valley.....Tempat parking yang lapang dan tempat jualan yang selesa.Bunga2 jualan dan hiasan tersusun.Biasa lah...ada jual bermacam2 termasuk t-Shirt,jajan dan lain2. Yang bagus nyer...toilet kat sini bersih..kata mama. Biasanyer kalau mama kata bersih tu...memang bersih lah....Sempatlah Sopia melepaskan hajatnyer.....
Banyak kaktus yang besar2 disini..tapi "Not For Sale"....Mungkin utk sebagai penarik perhatian jer kut...atau dia dah ada buyer tertentu.
Haziq yang masih kagum ngan "awan", sempat berposing.Mungkin nak citer ngan kawan2 dia yang dia dah pernah berada dalam awan dan atas awan..
Mama pulak...geram sana ..geram sini tengok bunga2 yang berkembang.Setakat geram jer lar....Teringat 10 tahun dulu masa datang 3 org jer..(Ayong 2-3 tahun),masa tu dtg ngan Honda Accord BBU244 jer..Masa balik penuh bonet dan dalam keta ngan pokok bunga.Ayong pun tidur di seat belakang di celah2 pokok.Sampai bawah,satu pokok pun tak de yang berbunga.Lebih2 lagi Bunga Bird Of Paradise tu...beli mahal.Tak silap RM 60 masa tu..Bela sampai bertahun2,langsung tak nak kuar bunga.
"Kalau mama nak beli pokok...pastikan mama yang bela."..kata ayah...
Ayah sekarang ni bela pokok yang tak perlu penjagaan rapi jer..pendek kata senang bela.
Anak-lak tak excited nak tengok bunga...Depa layah beberapa ekor arnab kat situ...

...(Ayah)...










View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net