Laily & Tugimun - Family Stories
"Episod Perjalanan Kehidupan Kita"
By: Ayah n Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 5-Jun-2008 15:00 Email | Share | Bookmark
KASIMANIS Strawberry Farm

Ice Cream Please....
Masam...but KASIMANIS la...
Fresh Strawberry Ice Cream
Sedap...tapi lagi sedap Walls nyer
Aliah @ Ayong...
Ayah...you want..?
Kami keluar ke Tanah Rata selepas "check-in" kat hotel.Tempat kedua yang dituju ialah ladang strawberi ini.Tak ramai pengunjung pada masa tu,mungkin hujan turun dari pagi tadi.Hari Khamis lak tu...Nak petik strawberi pun dah tak de....luar musim...kata penjual ice cream tu....Utk menyedapkan mulut..kami pun order ice cream yang berharga RM 5/cup. Tak de apa yang istimewa kerana ia kombinasi ice cream biasa dengan cebisan strawbery yang agak masam. So anak2 pun tak excited sangat nak habiskan masing2 punya.Ayah saja tak order,pasal tau mesti ada sesiapa yang tak boleh habiskan nanti.....Dah leh agak dah.
Kesimpulannyer...sedap lagi ice cream kat TESCO...!!!

KASIMANIS...?? apasal tak glamer nyer nama ladang....mana punya Thambi kasi ini nama "kasi manis" juga..??? Kalu buah strawberi tarak manis,mau kasi manis?...taruk gula lebei la dey......!?

Lepas habis makan ice cream, kita pun blah...Kat gerai tepi jalan masuk,aci-aci jual sayur dan strawberi kecik2 siap memanggil-manggil kitaorang suruh beli...Ye la...petang tu tak de customer pun...hari Khamis + hujan.....Rezeki tak de...
Kalau idak..kita yang tak dilayan nyer.....dunia ibarat roda....

Lepas ni kita g tengok "SMOKEHOUSE" resthouse.Niat nak ambik gambar disekitar rumah tu buat kenangan..tapi disebabkan hujan yang lebat,kami hanya berlegar2 saja tengok hotel tu..Lain kali bolehlah booking menginap disitu....

..........(Ayah)... ...





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net