Laily & Tugimun - Family Stories
"Episod Perjalanan Kehidupan Kita"
By: Ayah n Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  9  10  11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  21  22  23  >  >>]    [Archive]
Sunday, 18-Oct-2009 19:00 Email | Share | | Bookmark
Adik kandung "SAYANG"....

Tak pulak dia nak menangkap GUPPY ni....!!?
Semenjak kehilangan "Sayang" awal Ramadhan lalu,suma org merindui dia...Kebetulan pulak emak kandung "Sayang" melahirkan 2 ekor lagi anak yang sebijik sama kaler macam "sayang".
Kalau sebelum ini bukan main garang lagi bila kita nak dekat walaupun hari2 lepak kat laman kita...akhirnya,mungkin kerana "kelaparan",dia memberanikan diri dekat bila ayah suakan baki makanan "sayang" yg masih berbaki.

Ayah terpaksa belikan makanan baru bila dia dah pandai men"giau2" tiap pagi sebelum pergi kerja dan setiap petang bila ayah balik kerja...............merayu supaya diberi makan.

Shot ini ketika adik "sayang" menghilangkan dahaga kat kolam ikan....,ikan2 guppy tu berkerumun....hehehe

Akhirnya suma "ter"sepakat memanggil adik "sayang" ni="SAYANG" jugak..?..!


...(Ayah)...



Sunday, 18-Oct-2009 11:32 Email | Share | | Bookmark
SuaRasaTV9 @ Stadium Shah Alam.

Tarian bangra....
Kaur ni cun habis....!
Rock n Roll..
View all 20 photos...
Penghujung Syawal...memang banyak jemputan dan rumah nak kena ziarah sempena open house.
Mama pulak BP naik sejak semalam.Duk bilik tak turun ke bawah bersendirian kat bilik atas..Ayah kensel program raya kerana nak urus rumah dn anak2...pas tu layan depa ke Stadium Shah Alam tgk event SuaRasa TV9......cuaca mendung dari pagi sampai tghari..boleh lah pergi.
Taklah sehebat Jom Heboh TV3,tapi boleh lah kalau setakat nak layan anak2...

...(Ayah)...




















Friday, 16-Oct-2009 17:00 Email | Share | | Bookmark
Raya Hi-Tea...EPMB

Kambing 3 ekor.
Lemang jadi rebutan.
Berbaris lagi...
View all 16 photos...
Tanpa "promosi" seperti biasa,tiba2 nak buat jamuan raya...Itu pun setelah subsidiary lain buat "JAMUAN HARIRAYA" besar2an seperti tahun2 lalu.
Oleh kerana makan2 kecil2an jer..kita panggil "Raya Hi-Tea" jer lah....Sebab hanya terhad kpd EPMB staff jer...tak jemput Proton pun seperti kebiasaan.
Apa2 pun kambing tahun ni 3 ekor jadi mangsa.(Tahun lepas 2 ekor tak cukup).Oleh kerana kurang promosi dan jamuan bermula disaat2 ofis hour nak habis.....hanya lemang yg habis licin..Makanan basic lain masih berbaki termasuk kambing yg sempat habis 1 ekor jer...!!?
TAPAU lah apa2 yang patut....
Ayah tak makan banyak pun,sebab sibuk "shooting",..lagipun favourite si Lemang dah licin.Nak melantak nasi impit dan mee goreng...?? hari2 boleh jumpa kat kantin....hehe$-)

Macam tak ikhlas jer nak jamu staff....hehe
Jangan marah.....!

(Ayah komplen pasal ayah tak terlibat ngan hi-tea kali ni...)

...(Ayah)...















Friday, 9-Oct-2009 12:30 Email | Share | | Bookmark
Mini Open House-Raya...

Timacih datang yer....!?
Silalah...sila...
Pakat bersila jer lah......
View all 9 photos...
Tak ada plan nak buat Open House sempena raya tahun ini kerana tak de bibik membantu,pas tu kaum kerabat pun sibuk dapat cucu dll..(pembantu x de punya kes).
Tapi geng opis baru Mama yang belum pernah datang nak beraya kerumah,takkan makan kuih tunjuk jer..?
Dengan bantuan bibik tempatan dari Tingkat 18..Mama pun buat spagetti dan makaroni bakar jer.Ingatkan nak makan nasi + nenas ikan masin sebagai menu utama,tapi kebetulan hari ni banyak acara Open House..dah sah2 makan nasi,depa request makan ala2 barat la pulak...!!
Apa2 pun menu local ialah cucur tepung yg menjadi rebutan....terutama cicah sos nyer.Siap bagi TAPAU pada yg tak sempat datang dan pembantu dapur tambahan yg menggoreng nyer.

Jemputan kepada team ofis lama (ting.18) dan Jab.Hutan (ting.3) jer....
Ayah balik tengahari jap utk amik anak2 dan solat Jumaat.

Terimakasih pada yang hadir dan "bibik" tempatan import...Kak Huda...

....(Ayah)...


Menghurung cucur tepung @ cekodok....!!!! Ambil...Cicah...Kunyah...Telan....






Sunday, 4-Oct-2009 11:00 Email | Share | | Bookmark
Ziarah cucu Tok Teh.

Pandai ker Mama pegang baby lagi...?
Comel nyer Ma..?
Ko dah jadi abang yer..?
View all 6 photos...
Tok Teh dan Tok Da tak kemana raya tadi sebab Kak Huda dah bersalin...so,duk rumah jaga cucu jer.Hari ni plan nak ke Cheras(Tok Teh),Sg Besi(Azida),Sg.Buloh(Kak Rohaya) dan RRI(Azlina QA)..program sehari suntuk.....
Nasib masih baik,tak kena JEM kat KL....

Mama dah gian lama tak pegang budak kecik....(terakhir...6 tahun lepas)...


...(Ayah)....





Limited edition nyer collection ni...??!!! X jual kat Chow Kit!


[<<  <  9  10  11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  21  22  23  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net