Laily & Tugimun - Family Stories
"Episod Perjalanan Kehidupan Kita"
By: Ayah n Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Friday, 4-Dec-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Langkah pertama menuju DEWASA...

Tukar seluar ke kain pelikat.
"Naik atas katil ni"..!
Peluh sejuk dah keluar.
View all 25 photos...
Seperti yang telah dijadualkan,ayah & mama amik cuti hari ni utk Haziq mengharungi hari yang penuh bermakna buat seorang LELAKI.
Kami dah berada di Poliklinik Al Hikmah sebelum 10.00pagi...daftar,makan ubat dan menunggu doktor yang lewat tiba akibat hujan,sampai kul 11.00 pagi.
Mama bertugas sebagai "penenang" utk Haziq yang agak takut2 kat atas katil tu.Lagipun dia malu ngan pembantu2 doktor tu yang semua perempuan.
Ayah hanya setkan Video dan jadi Fotografer jer.Lagi pun nak bagi Mama tengok proses tu dari mula sampai akhir.Ayah pun tak amik foto yang "SENSITIF" banyak.Kalau ada pun tak leh load kat FP nih.Semua tu utk tontonan Haziq sendiri jer nanti.
Walaupun tak rasa sakit sangat(agaknyer la),tapi Haziq menangis teresak2 jugak.Walaupun dulu pernah terkoyak dibawah dagu,pun kena injection dan 5 jahitan jugak..oleh Dr yang sama.
Operasi yang lebih 30 minit tu pun selesai.

Sampai rumah,ayah gunakan tripot kamera ayah sebagai tempat gantung kain.Nasib baik ada beli tripot tu..kalau idak,jenuh lah ayah me mikior..camna nak gantung kain kat tengah ruang tamu tu..???
Lepas Zuhor,ayah n mama bergegas mencari PS2 ke Sri Muda,call Murnisham dll.Akhirnya pergi ker Plaza Shah Alam,S9 ke tingkat bawah.Dapatlah PS2-NTSC version(Japan) ngan Game CD=12 keping semuanyer RM 470.00....!!
Sampai rumah,terus main game...merengek pun dah tak de...AMINNN......
Sebelah malam,telefon Fawas kat kampung....Wah..ayah dengar bukan main bagus lagi bagi semangat dan motivasi kat Fawas...siap berlawan,sapa yang paling sikit menangis.Apa2 pun citer PS2 dan remote keta jadi topik malam tu.Esok selepas Fawas bersunat,nanti sambung citer lagi...hehehe

Utk Haziq....TAHNIAH dari ayah....
Utk Mama....jangan risau sangat...semuanyer akan OK....
Utk anak2 yang lain.....boleh lah tumpang main PS2 tu....TV ada 1 jer....kuranglah masa ayah nak tgk ASTRO lak..??!!

..(Ayah)....






















Thursday, 3-Dec-2009 09:00 Email | Share | | Bookmark
KVP Anniversary Dinner 09

San(3) Nin Chokia..?
Table Peps-JV.
Bos2 nyer table..
View all 9 photos...
KVP=Kelab Vendor Perodua......
Tahun ini sambutan kurang "happening"...!!,kerana Ballroom yang kecil dan entertainer yang tak dikenali,setakat tergedik2 sikit atas pentas(walaupun vocal nya bagus).Lucky draw macam biasa,tapi "doorgift" tak de kali ni..,kalau x dapat lucky draw..langsung tak de benda nak bawak balik.Paling kurang dapat pen ker...???
Makan..?Standard menu,balik rumah masih lapar....hehehe
Cuma bawak juga D60 ni nak test ilmu yang Samsi ajar tempohari....

Dapatlah jumpa X-EPP yang dah jadi GM kat Masasinar Holding..!!

...(Ayah)...


Sunday, 29-Nov-2009 20:00 Email | Share | | Bookmark
Aidil Adha kat Kg Gajah....

Rambutan Laici..manis tak lekang.
Anak sekolah..manis + lekang habis
Ahli keluarga pagi raya.
View all 12 photos...
Ayah cuti start dari Khamis 26/11/09,tapi mama keje lagi hafdey..(ada ker gomen istilah hafdey ni..Ini kira declare hafdey sendiri la....!).Kemas dan balik arah utara dalam kul 2.30pm.Itupun dah kira bagus.Kalau balik lewat sikit,tentu kereta banyak kat sepanjang jalan....
Singgah Sg Besar kejap jenguk embah.Walaupun kat Sg Besar ada 4 ekor lembu akan ditumbangkan, kita nyer "turn" beraya kat Kg.Gajah lak,tak dapat nak menyebok melapah daging kat surau tu....!?
Memang dah dirancang awal nak ber "khemah" lagi kat tengah lombong konon.....,tapi oleh kerana musim hujan..rancangan di tunda.Inipun kerana plan ber khemah pada bulan Ogos yang lepas tak terlaksana kerana hujan turun tetiba dgn lebat sekali,terpaksa angkut kemah dan peralatan dalam gelap kul 9.00 malam...!!
Ayah nyer xtvt ialah menjala pada Jumaat malam Sabtu ngan Norli,Izam,Nasir dan Iman.. Mungkin nasib pun tak sebaik dulu,lepas hujan lebat,udang galah tak keluar.Lebih kurang 2 jam menebar jala,balik rumah lah..Rezeki kurang memberangsangkan kali ini,berbanding ngan masa lepas.Air pun dah naik 1 meter dah....
Ayah punya tebaran,dapatlah Udang beberapa ekor,talapia besar sekor,ketutu 2 ekor dan yg lain ikan kecik jer....rezeki x de malam tu...
Oleh kerana Norli ada perhimpunan keluarga NGAH ISMAIL -7 keturunan di Kuala Kangsar, awal Sabtu,tak de xtvt yg menarik boleh dibuat..Masing2 layan tido jer.
Kita sempat juga g Ayer Tawar,Sitiawan jenguk dan ziarah keluarga Rofie dan Kak Limah(sepupu ayah).Kenal lah ayah ngan Pekan Bota Kanan,Titi Gantung,Changkat Cermin dll......

Anak2 Tok Chu suma balik,walaupun ada yang singah kejap jer.....kalau tidak family kita jer yang menyemakkan rumah tu...
Yang dah lama(dah beberapa tahun) tak nampak muka pun balik juga...
Kira penuhlah segala sudut ruang rumah tu....
Cuma musim derian dah di penghujung(dapat makan 2 biji).....rambutan,cempedak dan nangka jer yg tinggal.(sebab tu foto derian tak de langsung...)
Anak2 ada event sukaneka .....seronok dan meriah sikit lah jadinyer......
Dapatlah bawa balik tempoyak satu bekas kuih yang "meletop2" dalam keta masa balik Shah Alam.Begitu gamaknyer bunyi tempoyak melepaskan gas dia...
Anak2 tanya.."bunyi apa yang berdengus2 tu ma...??"hehehe...bau tempoyak la Unser mama tu...


Nota:Samsi bagi lecture percuma pasal DSLR-camna nak set ISO level dan (WB)White Balance setting utk D60 ayah.TQ

...(Ayah)....







*Pokok berbuah Cempedak(buah yg lonjong panjang) + Nangka(bulat di pangkal pokok..)





Monday, 23-Nov-2009 20:30 Email | Share | | Bookmark
Harijadi Haziq pulak....!!

Kek buah pulak.
Adik menyakat..
Kek saya..
View all 9 photos...
Bulan November adalah bulan sebok menyambut Harijadi....!!.
3 daripada 4 orang anak lahir pada bulan NOVEMBER.......Ayong pun lahir bulan Oktober jer....Kira anak2 hujung tahun lah ni...
Kali ini giliran anak LANANG ayah,...Haziq menyambut 10 tahun.Azam tahun ni nak berkhatan.....InsyaAllah lepas raya haji nanti.Tapi bukan setakat berkhatan free saja.Ayah n Mama kena sediakan PS2 la pulak...???
Agar tidak menghampakan Nana,yg menyambut harijadi pada 1/11/09 dahulu tanpa kek...Ayah letakkan kedua2 nama "kembar" tu......

Selamat Harijadi ke-9...jadilah anak yg soleh,harapan kpd anak LANANG ayah n MAma...

...(Ayah)...










Saturday, 21-Nov-2009 14:00 Email | Share | | Bookmark
Mama,kakak2 bagi hadiah...!

Spek PINK....
Klip Rambut PINK
Heppiii..!
View all 6 photos...
Janji Mama nak beli kan hadiah semasa cuti hujung minggu menjadi "tuntutan" Sofia...
Minta yg pelik2,nak jadi "Princess" la pulak....,terpaksa pujuk utk belikan barang yg lebih berguna..

Gerai pilihan;SINMA,Giant S13.

...(Ayah)....








[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net